Pieczywo chrupkie

Pieczywo chrupkie Chleb jest ważnym aspektem w wielu posiłkach, lubimy go, jako dodatek do zupy lub kanapkę. Chleb dostarcza nam wielu cennych witamin, mimo to poszukujemy często alternatyw, które pozwoliłyby nam jadać pieczywo i chudnąc. Na przeciw tym oczekiwaniom stanęli producenci pieczywa, którzy stworzyli linie chleba chrupkiego. Na pierwszy rzut oka wcale nie przypomina tradycyjny bochenek, jest cieniutki, chrupiący. Bardziej zbliżony wyglądem do kawałka tektury. Wiele osób sięga po niego, ponieważ chce schudnąć, czy jednak pieczywo takie jest zdrowe? Wychodzi na to, że niekoniecznie. Chleb taki jest bardzo ubogi w witaminy i składniki mineralne, po jego spożyciu bardzo szybko podnosi się poziom cukru we krwi stąd też odradzany jest chorym na cukrzycę. Kolejnym mankamentem jest fakt, że szybko jesteśmy głodni i sięgamy po kolejny kawałek pieczywa. Chrupkie pieczywo uważane jest za zdrowe przez dietetyków, ponieważ nie zawiera konserwantów, jest naturalne jednak, jeśli chodzi o wartość odżywczą przegrywa z tradycyjnym pieczywem.

Chleb i nie tylko.